📞 +36 70 790 6190✏️ shop@smart-green.hu 

Tudja, hogyan kell brikettel fűteni?

A brikett úgy ég, mint a fa, úgy izzik, mint a szén, viszont kevés hamu és por marad utána!

Annyira egyszerű fűteni a fabrikettekkel, hogy szinte alig van velük munka.

Kövesse ezeket a lépéseket:

1. A tűzgyújtó eszköz segítségével gyújtson meg egy marék faszilánkot és hagyja meggyulladni. Majd az izzó tüzelőfára helyezzen két-három kisebb darabra tört SMART GREEN brikettet (a tűzhely méretétől függően).

2. Hagyja a fabrikett darabjait egyenletesen meggyulladni teljes levegőellátás mellett, amíg a parázs fel nem izzik.

3. Amint a fabrikett darabjai elkezdenek szépen izzani és a fűtőberendezés megfelelő módon felmelegedett, terítse szét egyenletesen az izzó fabrikett darabokat a tűztér teljes terjedelmében és zárja el a levegőellátást.

4.tűzhely méretétől függően az izzó parázságyra helyezzen 2 – 5 félbetört SMART GREEN fabrikettet, de a tűzteret ne töltse fel teljesen, ugyanis az égés során a térfogatuk másfélszeresre növekszik. Egy szó, mint száz, harmonikaként szétnyílnak.

5.fabrikett 5 – 20 percen belül kap lángra és (típusuktól függően) több órán át égnek tovább. Ezalatt az idő alatt szükséges kellemes meleget folyamatosan biztosítják.

6. Miután már a SMART GREEN fabrikettek nem lángolnak, a szénhez hasonlóan parázslanak. Ez a folyamat szintén több órán át tart.

Amennyiben a 4-től a 6-ik tartó lépéseket elzárt levegőellátás mellett hajtják végre, akkor az égés során a fabrikettek tömörek maradnak, miáltal a szükséges hosszú távú fűtőérték hatékonyan elérhető. Ez a megfelelő módja annak, hogy a fabriketteket a lehető leghatékonyabban és leggazdaságosabban felhasználhassa.

Az efféle hatékonyság elérése nagyrészt a fűtőközeg méretétől is függ, valamint a kéményhuzattól, a levegő légnyomásától és elsősorban a fabrikettek minőségétől. Csakis a kiváló minőségű fabrikettek biztosítják otthona szükséges kényelmét és melegét.

Fontos megjegyzés: Kulcsfontosságú, hogy a SMART GREEN fabrikettek izzását a levegőellátás elzárásával érjük el.

)

Lehet, hogy érdekelni fogja

Az összes újdonság
irsz

A feltüntetett árak a szállítás árát is tartalmazzák Budapest

Ha az ország más részeiből szeretne árukat fuvaroztatni vagy vásárolni, kérjük, adja meg az irányítószámot vagy a várost a termékek és árak frissítéséhez

Köszönjük, hogy környezetkímélő tüzelőanyaggal fűt és hozzájárul a környezet megóvásához!