📞 +36 70 790 6190✏️ shop@smart-green.hu 

Mik azok a brikettek?

A fabrikettek a fához hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek.

Régebben a brikett megnevezés alatt különféle méretű és formájú szénbriketteket értettek.

Napjainkban viszont a fabrikettek kerültek előtérbe, amelyek fa biomasszából készülnek (fűrészpor, faforgács, faszilánkok, fadarabok), tehát megújuló energiaforrásokból, amelyeknek az égés során kis mértékű a károsanyag kibocsátása.

A fabrikett tulajdonságai a leginkább a fáéhoz hasonlítanak, viszont nagyobb a fűtőértéke és teljes mértékben alacsony a páratartalma, kb. 10 %. Fényes lánggal, szinte füst nélkül égnek, olyan illattal, amilyen fából készültek. A fa és egyéb szilárd tüzelőanyag égetésére alkalmas kazánok, kandallók és kemencék összes típusához megfelelő.

A nagyon alacsony mértékű károsanyag kibocsátás, a tiszta szervetlen hamu és a CO2semleges ciklus alapvető feltételei annak, hogy a brikettet az ÖKO TÜZELŐANYAGOK között az ÖKO BRIKETT meghatározás alá sorolják.  

Égése során nem keletkeznek agresszív füstgázok, nem marad utána kátrány és nem tömítik el a kéményt, miáltal az Önök fűtőberendezéseit is megkímélik. A brikettek könnyen tárolhatók és öröm velük dolgozni - tiszta és egyszerű.

A fűtés a SMART GREEN BRIKETTEKKEL környezetkímélő, ugyanis égésükkor csak olyan mennyiségű szén-dioxid szabadul fel, mint amennyit a fotoszintézis során a növények növekedésükkor elnyelnek.

A fabrikettek formában, méretben és súlyban különböznek.  A készítésükkor használt présberendezés minőségétől függ. Átmérőjük lehet 4-től 9 cm-ig, a hossza 4-től 30 cm-ig, a formája lehet henger vagy tégla.  

A SMART GREEN fabrikett henger súlya 2 kg és elsőrangú tulajdonságokkal rendelkezik - a nagyfokú préselésének köszönhetően jelentősen hosszabb az égési ideje. A brikett gyártójaként garantáljuk a brikettek elsőosztályú minőségét!

)

Lehet, hogy érdekelni fogja

Az összes újdonság
irsz

A feltüntetett árak a szállítás árát is tartalmazzák Budapest

Ha az ország más részeiből szeretne árukat fuvaroztatni vagy vásárolni, kérjük, adja meg az irányítószámot vagy a várost a termékek és árak frissítéséhez

Köszönjük, hogy környezetkímélő tüzelőanyaggal fűt és hozzájárul a környezet megóvásához!