📞 +36 70 790 6190✏️ shop@smart-green.hu 

A méret számít!

Minél kisebb, annál jobb, legalábbis a fabrikettek világában. És számít a formája is? Melyiket válasszam: a hengerest, a tégla formájút vagy a lyukast?

A fűtőértéket tekintve minden tanúsítvánnyal rendelkező fabrikett fűtőértéke magas (1 kg brikett kb. 18,5 MJ hővé alakul át), megfelelő mértékben száraz és minimális a hamu képződik. Famassza összepréselésével gyártják őket és a préselés nyomásától függően kissé megváltozhatnak a tulajdonságai.

Arany középútnak számítanak a fabrikett hengerek használata során.

A mi SMART GREEN hengeres brikettjeink magas préselési sűrűséggel rendelkeznek. Egy tonna brikett 1,35 m3 száraz bükkfát vagy közel 2 köbméter lucfenyőfát rejthet magában. A préselés során alkalmazott magas nyomás nemcsak tömöríti a tüzelőanyagot, de azt is lehetővé teszi, hogy a fakeverék, amelyből a briketteket gyártják, a szerkezetéből a lignint felszabadítsa - a természetes faanyagot, amely a famassza egyes apró részecskéit szilárdan összeköti. Ezáltal sem vegyszerekre, sem ragasztóra nincs szükségünk.

A világos brikett hengerek olyan faanyag fűrészporából készülnek, amelyekről még a feldolgozásuk előtt letisztították a fakérget. A SMART GREEN tégla brikettek is megújuló forrásokból készülnek – elsődleges fakitermelésből származó száraz és tiszta fűrészporból és szintén magas a fűtőértékük. Mivel a préselésük kisebb nyomáson történik, gyorsabban égnek.

A hengeres lyukas brikettek gyulladnak meg a leggyorsabban, mert a közepükben lévő nyílásnak köszönhetően a levegő és a tűz nagyobb területre terjedhetnek ki. Ugyanolyan sűrűségűre vannak préselve, mint a többi SMART GREEN fabrikett.

És mi legyen a hosszúságával?

A rövidebb brikettek miért hatékonyabbak a hosszú briketteknél? A magyarázat egyszerű: ha minden brikett súlya 2 kilogramm, az azt jelenti, hogy ugyanannyi alapanyagot használtak fel az előállításához, és minden brikett átmérője azonos, de az egyik 22 cm hosszú, a másik 26 cm hosszú, az azt jelenti, hogy a rövidebb brikettet sűrűbbre préselték össze. Valamivel tovább ég, a hőt lassabban és hosszabb időn át szabadítja fel. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a hosszabb brikettnek a minősége rosszabb, hiszen a meleget gyorsabban „előállítja”, ami bizonyos esetekben nagyon fontos.

Az ok, amiért a gyártók ilyen sokféle hosszúságú és alakú brikettet készítenek, valójában nagyon prózai - a fűtéshez mindenki másfajta brikettet használ. Van, aki a fára esküszik, mások nem engednek a SMART GREEN extra brikettekből és vannak olyanok, akik éjszakai fakérgessel fűtenek. Még jó, hogy van miből válogatni.

 

)

Lehet, hogy érdekelni fogja

Az összes újdonság
irsz

A feltüntetett árak a szállítás árát is tartalmazzák Budapest

Ha az ország más részeiből szeretne árukat fuvaroztatni vagy vásárolni, kérjük, adja meg az irányítószámot vagy a várost a termékek és árak frissítéséhez

Köszönjük, hogy környezetkímélő tüzelőanyaggal fűt és hozzájárul a környezet megóvásához!